Prosper Mantagné… wedstrijdthema gekend!
Prosper Montagné…wedstrijdthema gekend!
De beste koks van het land kunnen zich lanceren om deel te nemen voor de titel
“Wie wordt Eerste Kok van België 2016”. Het wedstrijdthema
werd bekend gemaakt door sterrenchef Jean-Pierre Bruneau. Tot 15 juni
kan men zich inschrijven. De organisatie van deze prestigieuze, jaarlijkse wedstrijd is
in handen van de Gastronomische Club Prosper Montagné.
De kandidaten behoren voor midden juni eerstkomend een dossier in te dienen met drie
recepten. Lees hier, een koude of warme bereiding van makreel met garnalen,
waterkers en gember. Dan inlandse hoeveduif met groene kool, aardpeer, ganzelever
en Lindemans Oude Geuze Cuvéé René. De wedstrijd wordt dit jaar voor de 62ste keer georganiseerd. Op wettelijke basis is de meesterschapswedstrijd erkend door het
Ministerie van Middenstand. De finale zal plaatsvinden in de Hotel- en Toerismeschool
Spermalie te Brugge.
Jean-Pierre Bruneau zal ambassadeur zijn van de wedstrijd. Hij zal advies geven aan
de kandidaten en tevens de diverse jury’s voorzitten. Peter Goossens is nu provoost
van de keukenchefs en zal daarbij de technische jury samenstellen.
Het clubbestuur heeft ook beslist dit jaar voor het eerst een prijs voor de ‘Beste Commis’
toe te kennen. Dirk Cornelis werd inmiddels tot provoost van de spekslagers benoemd.
De Vzw’club verenigt de grootste namen binnen de culinaire beroepen in België.
Doelstelling is kokstalenten te stuwen naar de top, de Belgische uitstraling te versterken
en het promoten van producten van eigen bodem.
INFO : www.club-prosper-montagne.be
- Posted by Frank at 04:00 pm
- Permalink for this entry
- Filed under: culinair
- RSS comments feed of this entry
- TrackBack URI
Geen reacties
Reageer