OMER EEN HEMELS BIER! …’OMERTA’!…WEGENS TOP EN ZELDZAAM?!
OMER EEN HEMELS BIER! …’OMERTA’!…WEGENS TOP EN ZELDZAAM?!
Dat nieuwe bier OMER Brut Nature is ronduit een bijzonder lekker, harmonisch smakend bier. Het is zacht, geurend en mooi… ‘moussig’… schuimend.
Trots wordt het product door de 5de generatie Omer Vander Ghinste gekapitteld.
5 jaar hebben ze aan dit unieke bier
gewerkt. Het zou een hartveroverend bier
worden in de Belgische bierwereld, vernieuwend, maar toch met respect voor de traditie van Brouwerij Omer Vander Ghinste.
OMER Brut Nature is een koperkleurig Brut
Style bier. Het gebruik van wilde gisten
(Brett) zorgt voor een aangenaam droog en
“levendig” bier met een laag suikergehalte.
Het evolueert in de fles en kan tot minimaal
5 jaar worden bewaard. Door het gebruik
van dry hopping met Belgische hop komt
het fruitige en kruidige karakter van de 5
hopsoorten extra naar voor.
Het gesmaakt resultaat is een droog, bitter bier met een fijne nasmaak.
Gisting en evolutie
De verschillende gistingsstadia, hoge gisting en hergisting op de fles met wilde gisten
vereisen een brouwproces van minimum
8 weken. Topcreatieve brouwers investeerden hun kennis, passie en kunde
in de Omer’fles!
Het bier werd in november digitaal, smaakmatig voorgesteld…en actueel
vind je de exposé op de website.
En ze geven ook inschenkwijsheid
en -vaardigheid mee. Men gelieve het
bier langzaam in het glas te gieten zonder
de fles te schudden en ze horizontaal
te houden. Het glas mag je dan lichtjes
kantelen en het recht brengen
naarmate het vol loopt.
OMER Brut Nature hoort te worden bewaard op een donkere plaats en op een temperatuur
tussen 10 en 15°. Schenken zal op een
temperatuur van 7 à 8°C.
‘Het jonge’ bier wordt gekenmerkt door een
boeket van verse hop, met een fruitige noot
en een uitgesproken bitterheid in de smaak.
Naarmate het bier ouder wordt komt het Brett-
karakter meer naar boven.
Dus, graag toch een beetje “omerta” voor het Omerbier… want zo goèd en zeldzaam…
Zeg het bij voorkeur tegen je bèste vrienden.
Omer is er gére bij…
en Gery Vander Ghinste al helemaal? (fch)
***********************************************
- Posted by Frank at 11:33 am
- Permalink for this entry
- Filed under: agriculture, Bedrijfsleven, culinair, Nieuws, Toerisme
- RSS comments feed of this entry
- TrackBack URI
Geen reacties
Reageer