Indigo kleurt Brussels hotelwezen
Indigo kleurt Brussels hotelwezen
*****
De hotelsector zal Brussel in casu Sint-Joost-ten-Node tegen 2022 indigo kleuren. De Zweedse groep Pandox AB en de vermelde gemeente toonden
zich bijzonder trots op de persconferentie om twee projecten
voor te stellen voor de herinrichting van het Hilton Brussels
City en Crown Plaza “Le Palace” .
In de Ginestestraat werden de plannen ontvouwd en de werken in het volle centrum van Brussel starten deze lopende maand.
Het eerste project betreft de renovatie van het Hilton
Brussels City dat wordt omgedoopt tot Hotel Indigo,
een absolute primeur in Brussel voor dit label dat geïntegreerd is
in de groep IHG.
Het tweede project slaat op de renovatie en de uitbreiding van een art deco’hotel dat de Brusselaars en Iris’stad’bezoekers nauw aan het hart ligt, voormalig gekend als Crown Plaza”La Palace”.
Pro art deco
Art deco was een populaire stijlbeweging van 1920 tot 1939 die haar weerslag had op de decoratieve en toegepaste kunst, bij zowel de architectuur, het grafische, industriële en interieurontwerp, als bij de beeldende kunst en kledingmode.
Deze projecten kaderen binnen ‘een lijn van duurzame architectuur’.
Hierin worden moderniteit, elegantie en tijdloosheid samen gebracht.
Het architecturale project van de uitbreiding wordt opgevolgd door
de Bouwmeester van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, Kristiaan Borret.
Angela Lunati staat op als de Architect van Onsite en dàt is op zich al veelbelovend.
Het totale budget van deze uitzonderlijke investering bedraagt ongeveer 65 miljoen euro.
Het project zal leiden tot heel wat nieuwe jobs die in de eerste plaats bedoeld zijn
voor de Brusselaars en inwoners van de periferie.
Warme keuken en koelteketen
De keuken daar, weeral vastgesteld in het gereputeerde Crown Plaza “La Palace” aan die luifelende overkapping richting Brouckère.
Topculinair wordt er een veelheid aan gerechten geserveerd.
Vele taste’porties aan vlees, rundsvlees, veggie, schitterend omspeeld met
dagverse groentjes, exotische frivoliteiten, seizoens- en streekgebonden.
Asperges, pasta’variaties met paddestoelen en truffeltoets…een grote diversiteit!
Het komt allemaal terecht in affectief, aangename, mooi hanteerbare kommetjes.
De velerlei wijnen…Chardonnay, Merlot…etc. hoor je terplekke met hoofdletter ‘W’
te schrijven. En al evenzeer inzake de poeskaffees zoals Cognac, Gin, …Porto…
wordt de lat hoog gelegd. Eerlijke mensen, eerlijke producten…heerlijke horeca!
De architecten scherpen hun indigo’gekleurd tekenpotlood! (fch)
*****
INFO :
redactie www.frankcraemers.be, * 0474/98 37 91
==>> http://us14.campaign-archive1.com/?u=f79684dc8e7a3997a924a8d73&id=1edb4ba9be&e=3328bc0cf4
- Posted by Frank at 10:12 am
- Permalink for this entry
- Filed under: Bedrijfsleven, culinair, Europa, Nieuws, Toerisme
- RSS comments feed of this entry
- TrackBack URI
Geen reacties
Reageer