Jaarlijkse Cooking Cup na koelteketen warm culinair aanbevolen
Jaarlijkse Cooking Cup na koelteketen warm culinair aanbevolen!
Alle restaurantleerlingen raakten met glijdende glans geslaagd voor de ‘koelteketen’ van de wedstrijd JREurope ‘gehost’ in de Hotelschool te Hasselt. Inderdaad spreken we over de Siberische kiltedagen van eind februari.
In de Hotelschool was er overigens fornuis- en andere warmte in overvloed!
De Jeunes Restaurateurs d’Europe organiseerde er haar
jaarlijkse ‘JRE Cooking Cup 2018’.
De hamvraag was : “Welke hotelschool wint en brengt hét toekomstige
Belgische gastronomische talent naar voor?”
Tijdens vermelde wedstrijd voor hotelscholen namen studenten het tegen
elkaar op in kookproeven en werden door een jury hun kookkunsten beoordeeld. Het panel bestond uit chef-koks, culinaire partners en
gastronomische experts. Als sponsors stonden ondermeer op de banners :
Rombouts koffie, WijnenDercor, Berghoff, Bru.
Bij het aantreden kregen de wedstrijdstudenten een ‘black box’ waarin
skrei, ganzenlever en gerookte paling waren vervat.
De opdracht was een driegangenmenu te bereiden waarbij de leerlingen bijvoorbeeld ‘varkensvlees en een lokaal biertje’ hoorden te combineren in het hoofdgerecht.
Voor het dessert waren de opgelegde ingrediënten ‘koffie en peer …en meer!
*****
De deelnemende scholen die aantraden waren
Coovi Anderlecht met Ruben Schelfhout en Filippo Bordonaro,
Voor Hotelschool Hasselt zagen we Fiona Moermans en Sven Sven Moesen
kokerellen;
Sima Aarschot liet zich vertegenwoordigen door Thörben Smets en
Saskia Schellens; Spermalie Brugge zette in met
Margo Moerman en Killian Vervaeke; Spijker Hoogstraten was er vertegenwoordigd met Tiffany Frerikx en Jonas Van der Weygert. Dan citeren we nog Hotelschool Wemmel met Konrad Goediewski en Romain Couet.
*****
De wedstrijd wil eigenlijk de clustergeest van de jongeren aanwakkeren.
Wie weet krijgen we daardoor te doen met toekomstige Belgische talenten?
Tijdens de openbare finale werden de gerechten professioneel aangedragen
en geserveerd. Het was een mooie visuele wissel van witloof, gewokte
groenten, pompoen, gratin, fruitjes, druiven…tiramisu van peer en bier.
Dan was er nog de prijsuitreikingsceremonie met een afsluitende receptie :
3de Spijker, 2de Hotelschool Hasselt en 1ste Spermalie Brugge.
Het Spijker uit Hoogstraten gaf in de aanbieding :
kingkrabe varkenswangetje in oosterse lakage, gemarineerde radijssoorten in shusiazijn, crème van jalapeno, citrus- en curryolie; Tuilles Artisanale pils Belgische hop/ ongefilterd; krokant van tako.
*****
De naamgeving Jeunes Restaurateurs d’Europe heeft het label toch wel
fors versterkt met Joigning Innovation & Imagination, Respecting Sources
& Substainiblity, Evoking Emotion & Inspiration.
De vereniging die de chefs van 23 tot 49 jaar oud samenbrengt telt
30 actieve leden in België en niet minder dan 320 over heel Eurpa.
*****
Er werd als ‘fond’ een leuk boekje, knipoog naar België, verstrekt ‘Guide Restaurant & Hotel Gids 2017’. Het bevat een oplijst van de gerelateerde
restaurants, info over het kwaliteitscharter, getrouwheidskaarten…etc.
De diverse teams van de onderscheiden scholen weten ondertussen
waar …’de mosterd te halen’!? (fch)
INFO :
redactie www.frankcraemers.be, * 0474/98 37 91
==>> http://us14.campaign-archive1.com/?u=f79684dc8e7a3997a924a8d73&id=1edb4ba9be&e=3328bc0cf4
- Posted by Frank at 02:45 pm
- Permalink for this entry
- Filed under: agriculture, culinair, Limburg, Toerisme
- RSS comments feed of this entry
- TrackBack URI
Geen reacties
Reageer