Birradelborgo, … een toenemende waarborg van Italiaanse bieren…
Birradelborgo,
…een toevloeiende waarborg van Italiaanse bieren
*****
In het Humphrey’restaurant en…much more te Brussel nabij de Pachecolaan
kort bij Jerommeke de trappen af, vind je Glenn Ramaekers met zijn keukenbrigade en zaalbedieners. Noteer de Sint-Laurensstraat…
*****
Het is de biochemische academicus die in 1999 begint met zijdelings
hobbymatig bier te brouwen, hetgeen geleid heeft tot een heuse brouwerij
Birradelborgo. Hij herontdekte vooraf in geheel Europa oude bierstijlen.
Dàt bracht hem in Duitsland, België en Engeland.
Uiteindelijk resulteerde het in een unieke brouwstijl, dan nog
op Italiaanse wijze waarbij eten en drinken horen samen te gaan.
Inzake research vatte hij in 2005 al wijntechnieken, granen, kruiden,
fermentatie, koolzuurbeheersing…om te kunnen ‘spelen’ met bieren.
Hij ging voor een zythologische aanpak die bier zijn ‘karakteristieken’
zou geven, zonder af te doen aan de elegantie, de balans en de aroma’s.
Er kwamen ongebruikelijke ingrediënten aan te pas zoals gentiaan, boekweit, Fragus en Prunus’fruit.. zelfs oesters..
Smaak en eten vervloeien
Tijdens een uitzonderlijk biervervloeid diner kon een van Italiës markantste producenten van ambachtelijk bier Chef Bizzarri worden
getroond en geprezen… met Limited Edition bieren dan nog…
Het werd een mooie, culinaire parade met als inzet het bier BRIGANTE.
Genoemd product heeft een bijzondere kruidigheid, bevat een beetje
honing, gentiaan…en verstaat zich best met gerookte paling, tempura,
chips en gewokte courgetteschijfjes.
En dan raakten we dankbaar opgezadeld met FRAJUS, een compleet nieuw bier van 5,8 °… Bij het aanruiken ervaar je een gueuzeneus.
Als je het dan letterlijk proeft lijkt het ‘stuur’ zich qua smaak wat
om te gooien. Het bier smaakt fruittop’achtig…
Het is niettemin een zeer smaakbaar produkt bij een schoteltje
everzwijn en paté, en strookje peperkoek, haas, een beetje sla, wortel…
REALIS EXTRA is al evenzeer een geweldig begeleidend bier.
Spectrum aan bieren
Dan lanceren we ons met de ETRUSCA BLOND…
Het werd gepresenteerd met nobele groentenchips,
een chutney van papaya, sesam en wat chips van
pastinaak. Het bier blijft lekker ‘in de mond hangen’.
CORTIGIANA is bijzonder smaakbaar en heeft een bierkarakter
op zichzelf met frisse, bloemige en citrussmaken, tikkelt wat honing
met een milde bitterheid.
DUCHESSA geïnspireerd door de traditionele, Belgische seizoensbieren ‘vertolkt’ volmondig de elegantie van spelt, . Het laat zich smaken als aperitief, bij milde kazen en verfijnde voorgerechten van vis.
MALEDETTA is een perfect bier om bij de barbecue te serveren.
GEORGINO is een eerder lichter bier.
VINTAGE ALES…betekent knipogen naar de Italiaanse ‘druiven’ales…
L’EQUILIBRISTA situeert zich tussen bier én…wereldwijnen.
Het wordt aanbevolen bij ondermeer carpaccio van zeevruchten.
Nippend aan de CAOS zal je hem nogal interessant toewijzen bij rauwe vis,
sushi’s…
En dan heb je nog mooie, creatieve mogelijkheden om te mixen
met de bieren bv. met vodka, passiefruit, bergamotsoda… met
als kers op de taart te kiezen Caos, L’Equilibrista, hetzij Duchessa.
Lang leve de biermixologie!
… en BACK TO THE DAYS
De geur overtreft de smaak en is wat kort van smaaksensatie
Het gerecht ‘wilde zeebaars’ werd geaccentueerd met kruiden, anijs…
De geserveerde kip werd bereid met cocosmelk, anijs, peper,
ook ajuin richting kabeljauw, zoete aardappel…
*****
Het boekwerk BIRRADELBORGO, eigenhandig geschreven door
CHEF BIZZARI is een magnifieke publicatie met torenlogo. Het geeft een goed inzicht en sterke inhoud over the story, Re(thinking) Ale, Our Classics, Vintage Ales, Italian Grape Ales, Twist on Classics en dan een ferm reeks aan contacten.
Culinaire Italiaanse bieren vloeien via Brussel verder Europa binnen! (fch)
INFO :
redactie www.frankcraemers.be, * 0474/98 37 91
==>> http://us14.campaign-archive1.com/?u=f79684dc8e7a3997a924a8d73&id=1edb4ba9be&e=3328bc0cf4
- Posted by Frank at 03:04 pm
- Permalink for this entry
- Filed under: agriculture, Bedrijfsleven, culinair, Toerisme
- RSS comments feed of this entry
- TrackBack URI
Geen reacties
Reageer