Tongeren draait veelzijdig, digitaal culinair!
Tongeren draait veelzijdig, digitaal culinair…
*****
Tongeren is een culinaire carroussel beland! Is het dan kermis daar?…zal u zich afvragen/ kan men zich afvragen. Ja praktisch altijd : festiviteiten, Plinius’evenementen, Büfkes Pruve, Ambierorix, Ciao Tongeren,
het karnaval van de Ridders van Morepoit tot Bukeberg binnenkort…
Ze wijzen je alvast de niet-te-missen biercafés…
Aanzet en aantrek tot appetijt
Met #foodiestongeren hebben ze het nu helemaal in onthaastend marstempo gezet.
Uitgerekend in Hotel Caelus , – voeten op de grond met Ambiorixschoenen –
werd de ‘culinaire campagne’ voorgesteld. ’t huys van Steyns is een
“volksmondig” prachtig boutique hotel met restaurant.
Inhakend op de digitale campagne is er de Facebookpagina Foodies Tongeren bedoeld als ‘dynamisch platform’ samenlopend met de printcampagne.
Ze bevat culinaire voedingstips, toque’s receptuur en nobel besproken horecazaken. Bezoekers worden opgeroepen om via Instagram culinair getinte foto’s te plaatsen via de hashtag foodiestongeren.
De brochure kan compleet worden gedownload, te ‘plukken’
op de website van Toerisme Tongeren. Dik dimensioneel drievoudig!
Veelzijdig toeristisch
De ‘foodguide’ mag gerust een toeristische knuffel genoemd worden en
heeft als ambitie de eet-, drink- en tafelcultuur van Belgiës oudste stad
te promoten.
Acht Tongerse chefs en ook horeca’uitbaters, die de adaptanten vormen komen erin aan het woord. Je vind een overzicht van het ruime aanbod
aan speciaalzaken, culinaire events die bezoekers bekoren omwille
van de typische Tongerse gezelligheid en gastrvrijheid.
Voor de kookliefhebber geeft de gids zelfs enkele, zelfs geheime
recepten mee.
De gids Foodies Tongeren zal worden verspreid via de lezers van Knack,
Plusmagazine, logiesbedrijven en andere toeristische partners.
Placemats, stickers en bierviltjes dwarrelen neer in de horecazaken.
‘Welke Tongerse Foodie’tip heb jij nog voor ons?” aldus de vraag op de nap.
Het toerisme in Haspengouw roert zich speciaal nu de de natuur coloriet kleurt in en het gastronomisch wildseizoen open werd geschald.
Lekker Tongeren én…Limburgs
Toerismeschepen Marc Hoogmartens wil komen tot publiekslievelingen
in de Tongerse horeca met een knipoog naar de “sterren” wall of fame.
Burgemeester Patrick Dewael spreekt van “toeristen die steeds meer op
zoek gaan naar baanbrekend vakmanschap, naar de authentieke eetcultuur en naar lokale produkten”. Op professionele illustraties zie je de bierwentel van waterkersbier, fermentatiegerechten, vlees- en visbereidingen…en
bloedworst, kipkap, fruitvlaaien en nog veel meer patisserie,
een Caeskaar’ke als cocktail, ‘Tongerse moppen’ en chocoladebereidingen… Toon je graag getipt voor een mooie selectie aan Limburgse wijnen, gebotteld via ranken uit minerale ondergrond zoals Wijnkasteel Genoels-Elderen, De Caybergh… en nog beiderzijds de Maas en de Jeker.
De ‘Limburgse gastvrijheid’ heeft je snel te grazen in Tongeren.
Tongerse gerechten weerspiegelen het waanzinnig mooie landschap…
met grazende koeien tussen collecties van hoogstamboomgaarden,
de vruchtbare bodem en het klimaat. Loyale teeltarealen met laagstamfruit,
kleinfruit zoals aardbeien, frambozen, … bessen allerlei bieden een schat
aan recept’onderdelen. De eeuwenoude, traditionele Tongerse keuken getuigt van een sterk karakter. De middeleeuwse Tongenaar tapte massaal bier. Tot de 20ste eeuw vatte hij tot wel 300 liter per kop. Limburgse vlaaien pronken in de etalage bij elke lokale bakker. Bezoekers lanceren zich snel in het feestgedruis en doen gewoon mee!
De gids bevat sterke Tongerse adresjes voor foodies zoals Rok4byKonings, Puur Oogst en Herberg De Pelgrim.
*****
En dan werden de Tongenaren zélf nog ‘ingezeept’ met een brochure
“portie Tongeren”. Een dampende kastrol mosselen op de cover is
alvast veelbetekend. Inderdaad is de jongste decennia al danig
wat ‘traffic building’ op gang gekomen voor de ‘blauw geschelpte’!?
“Ôn toffël…zègge ze in Tungere…kôm haaj…zitte?”
Komt goed daar! …en zeg nu niet dat Tongeren in de soep draait.
Hongeren naar Tongeren… met ‘cloche’warmte onder de helm
van Ambiorix graag!? (fch)
INFO :
http://www.tongeren.be/Toerisme/Toerisme Tongeren
redactie www.frankcraemers.be, * 0474/98 37 91
==>> http://us14.campaign-archive1.com/?u=f79684dc8e7a3997a924a8d73&id=1edb4ba9be&e=3328bc0cf4
- Posted by Frank at 09:12 am
- Permalink for this entry
- Filed under: agriculture, Bedrijfsleven, culinair, Europa, Limburg, Nieuws, Toerisme
- RSS comments feed of this entry
- TrackBack URI
Geen reacties
Reageer