Kasteelrestaurant gewurfeld in het Limburgse Maaseyck
Kasteelrestaurant gewurfeld in Maaseyck
******
Onder de blote hemel slapen mag je lot zijn in Kasteel Wurfeld nabij
de microstad Maaseik! Dan nog vertoef je in een hemelse sfeer met een
“bijzondere ziel”, professionele gedegenheid, reputatie opgebouwd door
repeaters aan toeristen die er logeren. En vertel alleen aan je
bèste vrienden…dat dit lopende jaar het 25-jarig bestaan wordt gevierd!
******
Het management heeft bij monde van Etienne Odekerken wereldwijde
expertise ‘ opgeslorpt’ te Brussel, zijn te Brugge Spermalie’opgeleide echtgenote Marleen “geschaakt” om met die knowhow een bijzonder Kasteelrestaurant met logies uit te bouwen.
Heel de connectivity ademt trouwens niveau, externe coördinatie,
het ingebed zijn in strategische structuren allerlei…Ze gaan mee in
Flanders Today binnen de Euregio Maas-Rijn, acties allerlei, Postbuzz, Travel2News, themaprogramma’s zoals lunchconcerten, het aspergegebeuren in Limburg, Natuurpunt, verankering in middenstands- en horecaverenigingen. De labels nabij het opstaptrapje zoals Bongo,
Michelin en TripAdvisor liegen er niet om.
Zeer terecht werd Kasteelrestaurant Wurfeld al in haar prille ontplooiing door de Delta Restaurantgids opgepikt.
De kritieken in de lifestylebladen zijn veelzeggend en vaak ronduit lovend!
Lente ontluikt voelbaar!
De voorjaarsklokjes, bosanemonen, het ‘reynvaren’ en ontluikend groen lokken fietstoeristen naar Rivierpark Maasvallei. Ze vinden er graag de culinaire recepten met voorjaarsgroentjes, hopscheuten, de winterspijskaart.
Streekproducten zoals het Livar’kloostervarken staan hoog op het menu.
Het Kasteelrestaurant Wurfeld heeft een prachtige, veelzijdige menukaart.
Je leest in het gastenboek indrukken van mensen uit Veurne, Brussel,
Koksyde, Damme, de sierteeltomgeving van Gent, Groningen, Utrecht…etc.
Voor ‘kleine trek’ en grote appetijt zie je er mensen neerstrijken.
“Ein Limburgse vlaai mèt ’n zjât koffie oêwt het vuistje?” wordt algemeen
zeer gewaardeerd. Er zijn treffende streekbiertjes te proeven zoals
Ops-Ale, de Bockereyer, graanjenevers,…sien- en fruitsappen..
En dan mag je nog het ‘bouquette ruiken’ van El Primavera, een Blend
van Paul Van Dinter uit eigen Spaanse wijngaard. Het is een Rioja’wijn met een kersenrode kleur die werd gemaakt van de heerlijke Tempranillo’druiven. Hij valt perfect te combineren met rode vleesgerechten , stoofschotels, pasta, rijstschotels en is…zelfs geschikt als aperitiefvariatie.
Fietsend Limburg heeft het zich alvast goed in de oren geknoopt via de
fietsknooppunten.
De oriënterende wandelpaaltjes met pictogrammen zijn zeer nabij.
Temidden van een besloten, schilderachtig landschap vind je een privépark
van 2,5 ha, de Wurfeldermolen, de Kapelweg, authentieke boerderijen…
Breedhoekslens
Op ZONDAG 9 APRIL is een Muziekdiner geprogrammeerd in samenwerking
met Zangkoor Feeling Young en Pianist Teven van Kempen. Ze brengen
popsongs, musical- en filmmuziek. Het geheel wordt beklonken met
een drie-gangen-menu, vooraf ingezet met een aperitief. Een tartaartje
van gerookte makreel, lamshammetje, roodbaarsfilet en citrusdessertjes…
zullen worden opgetafeld met inclusief gepaste wijnen.
Behalve de klassiekers zoals Valentijn, Pasen, jubilea …weet het culinaire
restaurant ook verenigingen en serviceclubs voor zich te winnen zoals
de Marnixring voor maandelijkse causerieën…en vele verenigingen uit
het Limburgse Maasland, maar ook medische bedrijven voor incentives,
seminaries, conferentiedagen, vergaderingen…
Diverse ‘prijzen en arrangementen’ weerspiegelen zich tegen het licht
van 2017.
Het kasteelgebouw dateert uit de 19e eeuw met een kern uit de 17de eeuw en is omgeven door een watergracht. In het prachtige park ligt
een vijver, gevoed door de nabij gelegen Bosbeek.
Nog in het gehucht Wurfeld ligt sinds 1560 een watermolen, in 1952
vergroot en vernieuwd.
Het kruidige Kasteelrestaurant biedt pepermolentjes… die graag bijmalen!
(fch)
INFO :
redactie www.frankcraemers.be, * 0474/98 37 91
- Posted by Frank at 10:34 am
- Permalink for this entry
- Filed under: Limburg
- RSS comments feed of this entry
- TrackBack URI
Geen reacties
Reageer