Van tapas, lampas,…Lambic & Prosper!
Van tapas, lampas,…Lambic & Prosper!
De creativiteit van dit aantrekkelijk toeristisch en culinair land België houdt niet op! Een selectie van de bieren Lindemans werd in glas gegoten, dan mooi in smaakvervloeiing geplaatst met gepaste en uitgezochte receptjes.
Het persevenement ging door in Château de Mylord te Ellezelles richting Doornik; twee “sterren”
bij klaarlichte dag! En toegegeven, eenmaal op zo’n verhoog geproefd…sijpelen de teloortjes
best wel af naar de goede middenmoot’restaurants en de sterke brasserie.
De aantredende chefs waren ‘thuis’kok Jean-Baptiste Thomaes,
Pascal Peters (restaurant Vivendum), Sam Van Houck (Onder de Toren), Lode De Roover
(restaurant Fleur de Lin) en Dimitri Marit (Braine-L’Alleud).
Vat de lampas als volgt : stoverij van Limburgs konijn met schuim van asperges & vanille-olie
(Lindemans Framboise), tartaar van langoustine, cannelloni van prei, groene appel, …
(Lindemans SpontanBasil), brasvarken met Savoracrème (Lindemans Pêcheresse),
Cornbread met advocado (Lindemans Faro), geconfijte Ossenstaart (Lindemans Cassis).
‘Getrapte tapas’ zullen dus succesrijk de horeca-wereld worden ingestuurd.
De Spaanse tapas’schoteltjes werden op het glas wijn of birra gezet…met nog wat kluifjes en
hartboefkes op. Dus Suske en Wiske, maar ook Lambic & Sidonie begrepen de boodschap…
met de groeten van Lindemans Oude Gueuze Cuvée René.
Eco-evolutie
Gastspreker was er Marc Declerck, gedelegeerd bestuurder van Gault Millau België. Hij liet zich
uit over de rijke gastronomische rijkdom in ons land en bij uitbreiding uitstraling in de Benelux.
Het veranderende culinaire landschap stipte hij aan het hoge getal bladergidsen, de op stapel staande eco’gids met een pleidooi voor fruit, groenten, dat-de-aarde-nog-lang-moge wentelen (duurzaamheid) én…het preventeren van ‘welvaart’ziekten met calorie’aandacht. Goed bezig!
De Gastronomische Club Prosper Montagné lanceert zich sinds 1952 in meesterschapswedstrijden
met topproducten van eigen bodem en vooral de bedoeling professionelen met talent te steunen in
hun ambitie. Ongetwijfeld zal dit wereldwijd worden opgepikt, want je kan hiér te lande goed
eten en drinken en we betekenen cultureel veel op het internationale forum. Trots om inwoner
van dit tweeledig, veelzijdig land te zijn met terrasjes in de zon. Iedereen kan er zich laven
aan de warmte, ondermeer van het fornuis, genieten van de hapjes en de drankjes. Het asperge’seizoen wordt actueel op gang ‘gestoken’ … en fluister alleen aan je beste vrienden
via facebook dat de Nocturne van de www.grotedorst.be, er aan komt.
Het moge ook allemaal VLAM’pas ter ore komen!
INFO : info@club-prosper-montagne.be,
redactie frank.craemers@skynet.be, * 0474/98 37 91
- Posted by Frank at 02:17 pm
- Permalink for this entry
- Filed under: culinair
- RSS comments feed of this entry
- TrackBack URI
Geen reacties
Reageer