Frank Craemers / 432 Artikels / Categorien / 18 Reacties / TWITTER / RSS feed

Brussels’Expo… neerzitten in een salon van chocolade

Brussel’Expo…neerzitten in een salon van chocolade…

Dat zit beslist lekker, neerzitten op een salon van chocolade, om weg te smelten in
een verrukkelijke sfeer en geur. Wat een creativiteit, toepassingen, variaties, vullingen,
gebruik van grondstoffen… Je weet nooit hoe een euro of cacaoboon rollen kan!
Van 5 tot en met zondag 7 februari zal deze Belgische lekkernij weer tronen nabij de
Atomiumbollen op Brussels Expo. Het is altijd een fijne jaaropener van geïnteresseerden,
toeristen, culinaire kunstenaars, chocolatiers… We knipogen even zijdelings naar de
andere wereldvermaardheden. We citeren de Belgische bieren, het witloof, de hopscheuten, de asperges… kortom heel onze gastronomische reputatie versterkt Toerisme Vlaanderen.
Thema dit jaar is “Cacao-expressies, chocolade-innovaties”.
Wel 50 standen geven te zien hetgeen België op chocoladegebied te bieden heeft, repen en chocolade’blokken overstijgend.
Choco’toerisme
Geen wonder dat de Stad Brussel met voorop de schepenen van toerisme, economie…
het project chocolade’salon tot en met ondersteunen. Alle toeristische Belgische incoming’steden zijn er vertegenwoordigd, zelfs microstadjes zoals Maaseik en
chocolade’ateliers op het platteland zoals te Kinrooi met beverschocolaatjes in
Rivierpark Maasvallei. De grote merken zoals Leonidas, Neuheus…zijn present,
maar ook de kleine artisanale chocolatiers…met melk-, fondant of zwarte chocolade.
Zintuig eens een glanzend ‘eclairke’, een chocolade’truffel, een bol choco’ijs, cacaopoeder…
Defilé
Voor de goede vertering mag je onthaastend mondsappend proeven op het chocolade’salon.
Ruim 50 exposanten treden er aan. 3 dagen lang zullen de liefhebbers er kunnen genieten
van demonstraties, workshops, conferenties en tentoonstellingen.
Sculpturen in chocolade en een defilié van jurken…in chocolade maken het salon tot
een briljant succesnummer, Brussel vervuld van heureurisme en België gewereldbold
door de diamanten, het bier en de wafels. Voor het culinaire en de witloof’gastronomie
worden we wereldwijd benijd waarbij de asperge-, yacon-…vlees- en viscouverts
massaal toeristen naar hier brengen. De creatieve chocolade”waaghalzen” brengen
nieuwe combinaties van smaken en textuur met die mythische boon… soms subtiel en
voorzichtig, dan weer orgineel of zelfs verrassend. Elke dag zullen er op het salon
voordrachten en degustaties worden gegeven en er zijn workshops voor kinderen.
Boon bij de bron
In een beweeglijke sector zijn er altijd trends. Een ervan is de “van-boon-tot-tablet”.
Het betekent een resolute terugkeer naar vakkennis, authenticiteit en natrekbaarheid.
Bij heel wat chocolatiers en banketbakkers ontdek je actueel de “suikervrije” of “glutenvrije”
chocolade. Zelfs speciaal voor diabetici werd chocolade ontwikkeld. Genot en traditie
blijven echter onaangeroerd ook al werden mini-formaatjes op de markt gebracht.
Chocolade en banketbakkerij halen vaak hun inspiratie in Azië, bijvoorbeeld de zwarte chocolade met koriander uit Laos. Er werd zelfs een chocolade uitgevonden volgens een
recept dat warmtebestendig is.

Het Chocoladesalon is het grootste internationale evenement dat aan chocolade en cacao
gewijd wordt. Met de trein, de metro of door de tunnels…komt de bezoeker tot The Belgian Chocolate Way! (fch)
INFO : http://brussels.salon-du-chocolat.com/accueil.aspx
Annelies Baeten 0494/64 76 23

Geen reacties

Reageer