De zee leegdrinken…kan dat? Jà, dankzij Seafood Brussels.
De zee leegdrinken…kan dat? Jà, dankzij Seafood Brussels.
Begin mei voltrekt zich in Brussel de grote Seafood’beurs, gekoppeld aan voedingstechnieken allerlei.
Het is een vakbeurs, akkoord, maar de culinaire aanwendingen, toepassingen van vis, schaaldieren,
uitbreiding aan recepten is ronduit een…wereldzee! Goéd dat de uitbreidende verbruiksmogelijkheden
doorsijpelen naar de consument, want zeevoeding betekent gezondheid, mineralen, eiwitten…
De wereldorganisaties waken tegen overbevissing en dan valt het woord quota. Dan vallen evenzeer
voor onze Noordzee de begrippen tong, kabeljauw…Uiteraard behoort gedacht aan de vistechnieken,
om het ‘broed’ niét kapot te eggen. De ecologie en, meer nog de cleantechnologie, neemt er
een toenemende plaats in. We verwachten voor onze achterkleinkinderen ook nog proper eten en water te laten, plus gezonde lucht, grondstoffen…kortom overlevingskansen. Precies daarom stuurt Seafood aan op vernieuwende zeevoedingsprodukten, diensten en uitrustingen voor koelteketens enzomeer. Je ziet er trends voor de voedselnodige mensheid, precies om de situatie een stap voor te blijven. Seafood is een fantastische wereld aan netwerken die er samen komen, waarlijk grote visspelers van àlle continenten, Scandinavië, het Midden-Oosten tot ‘de Hollandse maatjes’, de kaviaar’variëteiten. Vele winkelketens
en visretailers bronnen zich op de Eurepean Seafood Exposition. Ze kunnen er “vis”beroepsmensen uit wel 145 landen ontmoeten en speuren naar nieuwe verpakkingen, koelteketens, technische hulpmiddelen, prijzen en gastronische vindingen. De Vlaamse Dienst voor Agro-Marketing (VLAM)
organiseert er zich met een mooi Vlaams paviljoen en ondersteunt de Seafood Prix d’Elite. Onze
visveilingen weerspiegelen pladijs, rog, sepia, poon, aan boord gekookte garnaal en, met de hengel gevangen zeebaars. Vlaamse bedrijven onderscheiden zich met prachtige bereidingen van haringen, maar ook sprotjes en makreel. We tellen zelfs een exclusieve Belgische kaviaarproducent.
De mensheid en het wereldvoedselprobleem zit duidelijk op een kantelmoment!
De kanteling van die camion op de Brusselse Ring valt echter niet te noteren als een P.R.-stunt…
maar zegt wél héél véél over …”vis onderweg”!? (fch)
INFO : www.seafoodexpo.com ; tel. Tel: +32 2 77 3 50 24 ;
-> redactie : www.frankcraemers.be; 0474/98 37 91
- Posted by Frank at 11:55 am
- Permalink for this entry
- Filed under: culinair
- RSS comments feed of this entry
- TrackBack URI
Geen reacties
Reageer