Asperges aan de KINROOIse horiZON
“Asperges aan de KINrooise horiZON”
Op VRIJDAG 16 MEI heeft in Kessenich de “ASPERGENOCTURNE 2014” plaats, aanvang te 18 uur.
Ze begint, zo mogelijk met bezoek aan een ‘grand cru’veld met de optimale zandleemtextuur. Na toelichting over de teeltcultuur met demo mogen de deelnemers eens proberen te “steken”. Er is gidsbegeleiding voor de toeristische en cleantechnologische uitleg, ook het Vlaams asperge’erfgoed.
Aansluitend worden de videobeelden “Sfeer voor de Aspergenocturne” vertoond. De amuses worden begeleid met het Geistinger rozenaperitief. Dan voorziet het menu de Késingse sjônk, een aspergesoepje en een ruim palet aan culinaire aspergeproeverijen… klassiek, gegrild, gegratineerd…met parelhoen, zalm en Limburgse waterkers. Met flankerende Belgische, meer speciaal Limburgse pils- en streekbieren wordt de foodpairing (smaakvervloeiing) gepast nagestreefd. Blikvanger is de Van Eyck’Trippel in dit Maaseiker herdenkingsjaar naast andere, KINROOIse specialiteiten. De “Aspergenocturne op dinnerkadans” voorziet in beklijvende projecties van asperge’boodschappen en beelden over het agra-toerisme in ‘s lands epicentrum van de aspergeteelt en Rivierpark Maasvallei, … INFO : 0474/98 37 91 www.oppenhof.be > nieuwskader.
- Posted by Frank at 07:39 pm
- Permalink for this entry
- Filed under: culinair
- RSS comments feed of this entry
- TrackBack URI
Geen reacties
Reageer